Open Podium in Baarn

0
205

Theater de Speeldoos lanceert een nieuw initiatief: het Open Podium. Het Baarnse theater heeft daarvoor de handen ineengeslagen met podium De Vorstin in Hilversum. Daar is het Open Podium al tien jaar lang een begrip. Veel singer-songwriters, muzikanten, cabaretiers, rappers en vele anderen zijn daar in die jaren de revue gepasseerd. Zij kunnen vanaf nu ook in Baarn terecht!

Elly den Heijer en Ada van Os in gesprek met Ton van de Poel

“We liepen al een tijdje rond met het idee om structureel een podium te bieden om zo meer te doen aan talentontwikkeling. Onze afspraak met Marion Stein van De Vorstin heeft ons alleen maar enthousiaster gemaakt. Heel fijn dat we op deze manier met hen gaan samenwerken. Hopelijk weten naast lokale artiesten ook vele podiumkunstenaars uit de omgeving de weg naar het Open Podium in ons theater te vinden. Wie er optreedt is iedere keer verrassend maar dat kunnen zomaar hele bijzondere pareltjes zijn. Dat maakt het ook zo leuk. We rekenen op nieuwe kennismakingen, talentontwikkeling en veel kruisbestuiving”, aldus theaterdirecteur Tom van der Poel.

Het Open Podium is er voor iedereen. Het biedt een professioneel podium aan ervaren en minder ervaren artiesten van diverse pluimage. De intieme, gezellige sfeer van het theatercafé, waar de optredens plaatsvinden, biedt een unieke en veilige plek voor artiesten. Het publiek kan er op een laagdrempelige manier genieten, en de entree is gratis.

De eerste Baarnse editie staat gepland op zondagmiddag 12 maart 2023 van 15:00-18:00 uur. De artiesten treden op het podium in het theatercafé op. Het publiek kan heerlijk luisteren onder het genot van een drankje en hapje. Gezelligheid en ongedwongenheid staan voorop.Stéphanie Baars, organisator van het Open Podium concept in Baarn: “Geïnteresseerden in een plekje op ons podium, kunnen zich vanaf nu aanmelden via openpodium@speeldoosbaarn.nl. Het duurt nog even maar publiek is op zondagmiddag 12 maart van harte welkom om binnen te komen lopen en te komen genieten. We plannen ook alweer verder want in 2023 staan er nog een paar Open Podia op stapel.“

Foto: Michael Bosboom