42e Schooldamtoernooi van Baarn en Soest

0
132
Arjan Klaver in gesprek met Ton van der Ploeg

Hartelijk welkom damliefhebbers/sters,

Damclub-Baarn-Soest organiseert het 42e  schooldamkampioenschap van Baarn en Soest. Fantastisch dat er zich 18 viertallen hebben ingeschreven, die gaan strijden voor een ereplaats in twee categorieën: die voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8.

Wij hebben een leuke Mascotte Dam Beer Simon die weet als geen ander wat het belang van het damspel is bij de ontwikkeling van de kinderen. Aspecten als concentratie, reactievermogen, strategisch inzicht, prikkelen van het geheugen en verder kijken wat mogelijkheden is zijn elementen die onze denksport te bieden heeft. Maar het is vooral: genieten van het damspel! Even geen mobieltje, tablet of computer die steeds meer invloed lijkt te hebben op het dagelijks leven van volwassenen maar ook bij de jeugd. Dammen zorgt naast spelvreugde ook nog eens in clubverband voor het verder ontwikkelen van de sociale vaardigheden die door deze nieuwe technologieën aardig schijnt onder te sneeuwen.

Winnen is iets wat leuk is. Daar speel je voor. Toch is meedoen aan een jeugddamtoernooi als dit een groot genoegen en een ervaring voor de ontwikkeling naar volwassenheid. Wij hopen dan ook, dat het een feestelijke happening wordt voor alle jonge deelnemers/sters, maar zeker ook voor alle begeleid(st)ers en aanwezige familieleden.

Voor de winnaars van de twee categorieën ligt een mooi vervolg in het verschiet. Zij zullen op mogen strijden voor het provinciale kampioenschap en misschien zelfs voor een landelijke finale. Ook de teams die op de tweede, derde en vierde plaatst eindigen mogen aan de provinciale wedstrijden deelnemen.

Een fijn toernooi gewenst namens de organiserende damclub D.B.S.

Zaterdag 21 januari 2023
Van 10.00 – 13.15 uur
Griftland College,
Noorderweg 79,
Soest