Zoutmus komt met nieuwe voorstelling: Jungleprint

0
93
Het muziektheatergezelschap Zoutmus komt na hun succesvolle voorstelling Kuikens van beton, nu met een nieuwe voorstelling: Jungleprinter. Zoutmus begon in 2010 op Over het IJ Festival in een container en maakte sindsdien met succes de voorstellingen De Ongelukkige dag, Half Krab/Half Winegum en Kuikens van beton. Nu komt het gezelschap, dat bekend staat om hun absurdistische, snelle, komische, muzikale en energieke voorstellingen, met Jungleprinter. De voorstelling is op vrijdag 16 december te zien in Theater de Speeldoos.

Ze breiden hun wereld uit en zetten alles in de tweede versnelling. Méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes monopoly.
 
Hoe gaat het met de maffia-slak? Goed? Is er nog steeds een aap die weggehaald moet worden? WE WETEN HET NIET! We weten wel dat de sceyenes steeds zullen ontsporen, dat er een hele serieuze vergadering-sceyene in zit, dat de muziek de boventoon voert en dat we nog dieper het zoute universum induiken. Zoutmus blaast je benen opeens helemaal weg. Sorry alvast. Je kunt al je bonnetjes declareren bij de eerste persoon die je in het theatercafé tegenkomt. Met hun nieuwe voorstelling gaat Zoutmus precies verder waar ze gebleven zijn. WAAR DAN? HELEMAAL NERGENS! De onnavolgbare wereld van Zoutmus blijkt een gat in de muur. Zoutmus neemt je mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat je lachen tot je tanden in de fik vliegen.

De pers over Kuikens van beton:
‘Wie dit theaterseizoen eens echt verrast wil worden: waag de gok en stap het universum van Zoutmus binnen.’ – de Volkskrant ★★★★
‘…Dan doen ze denken aan Monthy Python, theatraler dan ze ooit geweest zijn.’ – Theaterkrant
‘…uitstekende acteurs, die elkaar blindelings vinden in deze chaotisch ogende, maar stiekem strak geregisseerde onzin.’ – Het Parool

Zoutmus bestaat uit Colin Linnekamp, Mees van Warmerdam, Houk van Warmerdam, Thijs Felperlaan en Jules Timmers.  

Ga naar http://speeldoosbaarn.nlvoor tickets en meer informatie over de voorstelling.

Foto: Hans Boddeke