Bekersprookje Spakenburg eindigt in 1-2

0
207

Spakenburg heeft dinsdagavond de halve finale tegen PSV na een mooi gevecht verloren op de Westmaat met 1-2.
PSV kreeg de eerste kans. Til nam de bal aan op de rand van de zestien, hij schoot naast. Na een kwartier was de stand nog 0-0 en Spakenburg kon Spakenburg had geen moeite om overeind blijven.
Toch was Til opnieuw gevaarlijk, maar zijn schot was onnauwkeurig. Spakenburg kreeg toen ook mogelijkheden, PSV werkte de voorzet ehter weg. Het was Van Aanholt die daarna snoeihard uithaalde vanaf een meter of twintig. Damen redde met een prachtige reflex.
Vlak voor rust bleef een voorzet hangen voor de goal waarna Guttierez de bal in het net wist te krijgen. Meteen na rust kwam de 2-0 van PSV. Simons gaf de bal aan Van Aanholt en die schoot onberispelijk binnen. Spakenburg leek enige tijd verslagen, maar toen was het Dwayne Green die PSV-keeper Drommel wist te verrassen door van ruim dertig meter snoeihard uit te halen. De bal kwam in de bovenhoek. Spakenburg had zijn goal en PSV leek wat aangeslagen. De Westmaat leek te kolken door het enthousiasme van de blauwe supporters.
Spakenburg bleef knokken in het restant van de wedstrijd, maar PSV wist de 1-2 te handhaven en bereikte daarmee de finale.
Het was een onverwacht, mooi sprookje voor Spakenburg, waarvan de amateurclub, toch enigszins teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd afscheid kan nemen
43′ Erik Guttierez (0-1)
46′ Van Aanholt (0-2)
59′ Dwayne Green (1-2)