IJsselmeervogels krijgt opnieuw pak slaag

0
182

Het doek is gevallen voor IJsselmeervogels. De Rooien zijn gedegradeerd. Na de 6-0 nederlaag tegen Hercules waren de Utrechters ook nu te sterk voor de Vogels. Na de score 0-5 speelt IJsselmeervogels volgend seizoen in de derde divisie.
De keiharde 6-0 in Utrecht maakte woensdag eigenlijk al duidelijk dat het degraderen werd voor de Rooien. Die achterstand was niet meer goed te maken op de eigen Westmaat. Trainer Gert Jan Karsten liet de afzwaaiende Mike van de Laar in de basis beginnen. Hij vertrekt na 13 jaar en neemt helaas afscheid met degradatie.
Binnen acht minuten werd het 0-1 via Tim Waterink. IJsselmeervogels liet wel zien dat de wil er was om het recht te zetten, maar het kwam weer niet tot scoren. Topscorer Waterink deed dat wel voor de tweede keer: hij scoorde de 0-2 nog voor rust.
Na rust scoorde Oussama Lahri de 0-3, Tim Pieters maakte daar na een uur spelen 0-4 van en Lars Vermeulen tekende daarna nog voor de 0-5.
IJsselmeervogels was nog nooit eerder gedegradeerd. Maar zaterdag 3 juni om 19.53 uur viel het doek. Volgend seizoen zijn de Rooien te zien in de derde divisie Er komt dan ook geen derby tussen Rood en Blauw, maar tussen Rood en Groen van Eemdijk, dat promoveerde. De teleurstelling is groot aan de rooie zijde van de Westmaat.
Hercules speelt in de halve finale tegen het Veenendaalse GVVV.