IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie op eigen veld verloren. De Rooien gingen met 0-1 onderuit tegen Jong FC Volendam en daardoor is de ongeslagen reeks van vijf duels ten einde.
In het eerste kwartier was de grootste kans voor Jong FC Volendam. maar Vogels-doelman Jaimy Schaap wist redding te brengen.
De ban werd gebroken in de tweede helft. Volendammer Joey Antoniolo snelde in minuut 56 de zestien van IJsselmeervogels in en schoot de 0-1 op het scorebord. In het slot van de wedstrijd zette IJsselmeervogels alles op alles om de gelijkmaker te vinden. Zo kopte Kian Visser de bal maar net over.
IJsselmeervogels staat na veertien duels op de dertiende plek. De ploeg van trainer Gert Peter de Gunst heeft tot nu toe veertien punten bemachtigd.
Wanprestatie
Trainer Gert Peter de Gunst was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. “Deze moet je gewoon winnen”, zegt de trainer. “Iedereen speelde een 5 of minder. Dan verlies je. Het is een wanprestatie. Ik heb er geen verklaring voor”, aldus De Gunst. “We hadden er in het eerste kwartier twee moeten maken dan is er niks aan de hand. Uiteindelijk worden we nu gewoon overklast door een stel kinderen.”
Ook speler Khalid Tadmine kon met zijn hoofd niet bij de nederlaag. “We geven het gewoon weg”, zei Tadmine. “Ik weet niet waar het aan lag. De laatste pass was steeds niet goed, de voorzetten waren niet goed…”
“Ik zag deze niet aankomen. Toen die bal er ook in vloog dacht ik ‘Hoe kan dit?’. Ja, dit is heel zuur”, besluit Tadmine.
IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 0-1
56′ Joey Antoniolo (0-1)
Emmy van Twillert