Nationale Molendag Bunschoten

0
146

Komend weekend is het weer Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland openen hun deuren om bezoekers te ontvangen. De Hollandsche Molen bestaat in 2023 100 jaar en viert Nationale Molendag dit jaar voor de 50ste keer.

Molenaars en molengidsen staan ook op Korenmolen de Hoop in Bunschoten klaar om bezoekers te laten genieten van dit levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Zo lang de voorraad strekt, ligt er voor kinderen een leuk cadeautje klaar. Op molens.nl zijn alle deelnemende molens te vinden.

Net zoals iedere zaterdag, is Korenmolen de Hoop komende zaterdag geopend vanaf 10.00 uur. De molenwinkel is goed gevuld en zeker een aanrader voor Moederdag.

Ook op de Bunschoter Boeren- en BeestenBoel op 3 juni pakt de molen flink uit. Op de kramen voor de molen worden de allerlekkerste pannenkoeken gebakken. Maar ook kan er dan van de producten worden geproefd en is er veel gezelligheid rond de molen.