Winst voor Eemdijk, maar titel nog uitgesteld

0
159

Eemdijk was er helemaal klaar voor, er hingen al groene vlaggen in het dorp en er was al een kampioensprogramma opgesteld, maar het kwam er zaterdag net nog niet van. Eemdijk won met 4-1 bij WV-HEDW in Amsterdam, maar achtervolger AVV Swift won ook en daardoor werd het feest nog even uitgesteld. Genemuiden speelde gelijk en is uitgeschakeld in de titelstrijd.
In Amsterdam had Eemdijk een geweldige start, want al na twee minuten scoorde Jeffrey van den Dikkenberg en was het 1-0. Voor de rust maakte Argjend Selimi nog de 2-0. Na de rust werd het moeilijker voor Eemdijk en daaruit kwam de treffer van WV-HEDW. Yannick Bouw wist een penalty te benutten, waardoor de 3-1 op het bord verscheen en daarna bepaalde Van den Dikkenberg met zijn tweede treffer de eindstand: 4-1.
Eemdijk is bijna zeker van de titel in de vierde divisie. Achtervolger Swift, dat met 1-0 won bij Huizen kan in theorie nog kampioen worden. Met nog vijf duels te gaan is het gat 14 punten.
Als Eemdijk volgende week thuis wint van d’Olde Veste mogen ze het kampioenschap echt vieren. Bijzonder detail is, dat op die dag ook de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg gespeeld wordt.
WV-HEDW – Eemdijk (Vierde divisie B)
2′ Jeffrey van den Dikkenberg (0-1)
34′ Argjend Selimi (0-2)
64′ Ashraf Azzouz (1-2)
70′ Yannick Bouw, pen (1-3)
83′ Jeffrey van den Dikkenberg (1-4)