Expositie Levendige landschappen

0
148

De maand februari kunt u genieten van het werk van Rob Swart met de titel ‘Levendige Landschappen’. Dat zijn ze zeker, of ze nu gemaakt zijn na een bezoek aan de Korte Duinen of aan Zweden, Rob weet levendigheid met kleur te treffen.
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 4 februari om 20.00 uur in Artishock. Om 20.30 uur gaat de opening over in een jazzavond met de JazzClub met Joep Grotendorst.

Arjan Klaver in gesprek met Rob Swart

Voor zijn werk als klimaatdeskundige reisde Rob Swart veel waardoor er weinig tijd was om te schilderen. Maar hij is altijd met kunst bezig geweest. Museumbezoek was een vast onderdeel van zijn programma. Een belangrijke stimulans vond plaats lang geleden tijdens een studiereis naar Hongarije waar een medestudent de groep steeds ophield omdat hij in zijn schetsboek bezig was. Sindsdien heeft hij altijd een schetsboek bij zich.

Rob: ‘Het liefst zou ik buiten werken maar praktisch is dat nog niet zo simpel. Makkelijker is het om buiten een schets te maken. Dan zie ik ergens iets moois in om later uit te werken. De kleuren ontstaan tijdens het schilderen, bijvoorbeeld ijsschotsen in Zweden, waarvan ik een foto van heb gemaakt, daar werk ik dan later mee, of gewoon zwammen in de duinen.’

Enkele ambities

Rob zou graag één onderwerp eens steeds in ander licht schilderen en een ander jaargetijde willen belichten. Ook interessant is naast acryl met andere materialen te gaan werken, bijvoorbeeld met inkt.

En ook zou hij de link tussen klimaat en zijn werk willen uitwerken. Interessant is om te onderzoeken of dat op een positievere manier kan dan het schetsen van de negatieve gevolgen van klimaatverandering.

Vereniging Artishock – Steenhoffstraat 46a – 3764 BM Soest.

Meer info: http://artishock-soest