Geweldig initiatief met kaarten

0
152

Veel mensen zijn eenzaam en in de decembermaand, waar iedereen op TV alle leuke reclamefilmpjes van familiediners voorbij ziet komen en vrolijke mensen gezellig samenkomen, is deze kersttijd voor veel mensen juist een heel moeilijke periode.

Het Ouderenfonds organiseert voor de 8e keer de grote landelijke kaartenactie waar een aantal basisscholen in Soesterberg aan meedoen. Soesterberg kwam nog niet eerder in het in het rijtje voor, maar daar komt vanaf deze maand verandering in. Met deze bijzondere kaartenactie stuur je een warme groet zomaar naar iemand in Nederland.

Kaartenactie ook in Soesterberg

Waarom niet van Soesterberg en voor Soesterberg”, aldus de Soesterbergers Marjon en Mariëlle en in no time was het idee geboren. De Scholen reageerden allen enthousiast en doen allen mee. De Postiljon sluit graag volgend jaar aan, want zij waren al druk bezig met kaarten voor het ouderenfonds. Maar ook de Weggeefbasis, die vanmiddag officieel open gaat aan de Rademakerstraat, was dol enthousiast over het Soesterbergs initiatief.

Inmiddels staan er vier vrolijke kerstbrievenbussen op de basisscholen in Soesterberg klaar om gevuld te worden met jullie bijzondere kaarten.

De sluiting is 21 december 2022

Tot en met 21 december kan je een (zelfgemaakte) kaart, voorzien van een tekst en je naam, doneren in de kerstbrievenbus. Daarna worden de brievenbussen geleegd en bezorgd bij De Drie Eiken, De Heyberg, Huis ter Halve en bij de adressen die bekend zijn om de persoonlijke kaart te bezorgen.

Waar staan de kerstbrievenbussen

De kerstbrievenbussen staan (voor de basisschoolkinderen): De Startbaan, De Carolusschool en bij Topkids. Daarnaast kunnen de kaarten ook ingeleverd worden bij De Weggeefbasis (Rademakerstraat 28G). Iedereen kan een kaart maken en meedoen; van jong tot oud.

Laat je fantasie de vrije loop, koop, maak of teken een mooie kaart, versier deze met linten, stickers, lintjes en het vooral een lieve kerstgroet voor de ontvanger. Dan wordt je kaart bezorgd bij iemand die daar heel erg blij van wordt.

En wie weet, wordt dit mooie initiatief een vaste traditie in Soesterberg.

Cor Brinkers