In Soesterberg huisvest al jaren één van de grotere spelers in de spoorwereld aan de Postweg in Soesterberg Noord.

0
261

Passend binnen de logistieke hub die Soesterberg de laatste jaren steeds meer begint te kenmerken, blijkt het Soesterbergse Railexperts een belangrijke speler te zijn in de Nederlandse (goederen)spoorwereld. Het bedrijf is zeer bekend in de transportsector, maar relatief onbekend in het Vliegdorp. Hoog tijd voor een eerste kennismaking met het bedrijf aan de Postweg in Soesterberg.

Veel goederentreinen vanuit Duitsland

Over de Nederlandse sporen razen niet alleen de treinen van Nederlandse Spoorwegen (NS) die mensen van A naar B brengen, maar minstens zo belangrijk voor de Nederlandse economie zijn de goederentreinen die vanuit bijvoorbeeld Duisburg naar Rotterdam rijden met allerhande soorten goederen zoals auto’s, laptops, kolen – je kunt het zo gek niet verzinnen.

Het is dag- en nacht werk

Het Soesterbergse Railexperts faciliteert goederentransporten met een 24/7 bezetting op de transportleiding in Soesterberg, die met veel deskundigheid treinen aan- en bijsturen. Wanneer wij als redactie een blik naar binnen werpen in het bedrijfspand aan de Postweg, dan zien wij veel beeldschermen waar nummers en treinen van hort naar her gaan. Knipperende lampjes en een continue telefoonverkeer, de medewerkers van Railexperts houden iedere trein nauwlettend in de gaten. Het kan ook wel eens tegenzitten in het spoorwereldje met seinstoringen en allerhande ongemak. Dat vraagt om bijsturing, een nieuwe planning en improvisatie. En dat allemaal vanuit Soesterberg Noord georganiseerd!

Machinisten en rangeerders

Niet alleen huisvest Railexperts een binnendienst, maar minstens zo belangrijk zijn de machinisten en rangeerders die in dienst van Railexperts zorgen dat de treinen feitelijk van A naar B komen. Van treinen met tientallen auto’s of busjes die vanuit Duitsland naar de Volkswagendealer Pon Leusden worden vervoerd tot het overbrengen van direct materieel, Railexperts uit Soesterberg heeft een vloot locomotieven die dit transport allemaal mogelijk maakt. De standplaats van een groot deel locomotieven is Amersfoort, maar de opvallende “locs” van Railexperts (met als vlaggenschip de 1251) razen eigenlijk overal in Nederland over het spoor.

Chartertreinen en Barwagons

Ben je wel eens met een trein naar de Alpen gegaan of in het verleden met een trein naar het festival in Sziget? Grote kans dat je deze reis hebt ondernomen onder de vlag van Railexperts. Omdat Railexperts zoveel locomotieven heeft en gespecialiseerd is in (inter)nationaal vervoer, verzorgen ze ook de treinreizen voor het grote publiek naar diverse bestemmingen in Europa. Ook kloppen met regelmaat bedrijven aan bij het Soesterbergs bedrijf voor een barwagon die al rijdend wordt ingezet voor gezellige bedrijfsfeesten of presentaties.

Altijd op zoek naar nieuwe mensen

Mogelijk was je de advertentiebanner al opgevallen op onze website. Momenteel werken er al een aantal inwoners uit Soesterberg bij Railexperts, maar als het aan directeur Ruben Klarenbeek ligt kan iedereen uit het Vliegdorp aankloppen voor een leuke afwisselende baan binnen deze bijzondere dienstverlening in Soesterberg. Van planning, transportleiding tot machinisten en servicepersoneel. Het is zeker een aanrader om te gaan informeren.

Ben je jong en zoek je bijvoorbeeld een baan als (leerling) rangeerder, neem dan contact op met Railexperts en wie weet zit jij binnenkort wel op de bok van één van de 88-ton wegende locomotieven.

Cor Brinkers