Kak Ramsteijn komend seizoen naar de Westmaat

0
128

Kaj Ramsteijn maakt komend seizoen de overstap naar IJsselmeervogels. De 32-jarige centrumverdediger komt over van Kozakken Boys waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. De Werkendamse aanvoerder tekendedeze week een contract tot de zomer van 2024.
Ramsteijn startte zijn loopbaan in zijn geboorteplaats Zoetermeer bij het lokale DWO. Via Feyenoord en verhuurperiodes bij Excelsior, VVV-Venlo en Sparta tekent hij in 2014 bij het Portugese Marítimo, spelende op Madeira. Via Almere City en drie seizoenen bij het Noorse Aalesunds Fotballklubb streek Ramsteijn in 2020 neer bij Kozakken Boys. Daar werd de geroutineerde verdediger direct een vaste waarde en werkte zich op tot aanvoerder van de ploeg, doorgaans als linker centrale verdediger, maar in voorkomende gevallen ook als controleur of linksachter.
In het dagelijks leven is Ramsteijn in de afrondende fase van zijn studie Commerciële Economie en is hij actief als voetbalcoach in de jeugdopleiding van Feyenoord.
De technische commissie is blij met de komst van Ramsteijn: “Kaj is een positioneel sterke verdediger met uitstraling en leiderschapskwaliteiten. Iemand met een goede pass, rust aan de bal en een goede balbehandeling, wat hij combineert met goed spelinzicht, zo blijkt ook uit de rapportages van onze scouts. Hij kan leunen op proffervaring, maar weet ook wat er op het hoogste amateurniveau gevraagd wordt. Door zijn coachende kwaliteiten verwachten we bovendien dat hij een belangrijke rol kan vervullen in het beter maken van onze jonge, talentvolle verdedigers.”
Na Jim Hulleman, Dennis Knuiman, Niels Butter en Gino Bosz is Kaj Ramsteijn de vijfde nieuwe aanwinst voor komend seizoen.

RTV Utrecht