Museum Soest geheel in kerstsfeer

0
172

Op 16, 17 en 18 december wordt museum Soest ook in de avonduren opengesteld voor het publiek. Het museum is helemaal in kerstsfeer gebracht. Te bezichtigen zijn o.a. de kerststallen van het museum, kerststallen van vrijwilligers en zo rond de 250 kleine kerststallen/kerstgroepen van Gerdie Bade.
Maruscha Gaasenbeek – Hensen is vanaf heden elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur in het museum aanwezig om met de kinderen van 5 tot en met 15 jaar kerststerren te knippen. De kinderen knippen twee Kerststerren waarvan er 1 mee naar huis mag en nummer 2 wordt opgehangen in het schoolklasje van het museum. De kinderen creëren in het schoolklasje dus eigenlijk hun eigen expositie van papierknipkunst.
Na de kerstdagen gaat Maruscha met de kinderen op de woensdagmiddag over op het knippen van ijskristallen. Het knippen is gratis. Als aansluitend het museum wordt bezocht dan worden de vastgestelde toegangsprijzen gehanteerd: kinderen mogen gratis het museum bezoeken.
Op 18 december verzorgen de vrijwilligers een bijzondere avond door rond te lopen en met de bezoekers in gesprek te gaan in kleding die bij de historie van Soest en het oude klooster past.
Tijdens de avondopenstelling op 18 december ontvangt juf Maruscha de kinderen in het schoolklasje anno 1910 en gaat met ze rekenen, lesje lezen en schrijven. De kinderen krijgen dan ook nog iets mee naar huis om te versturen.
Op 18 december verzorgt het kerstkoor ‘The Victorians’ in de avonduren in het museum verschillende optredens.
Kerstkoor ‘The Victorians’ bestaat uit 11 zangers onder leiding van de Soester dirigent Harrie Herfst. Het koor repeteert van september tot december om in de decembermaand bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore te brengen. Het repertoire bestaat uit, merendeels Engelstalige, Christmas carols. De nummers worden a cappella gezongen, vaak buiten, zoals de traditionele carolers dat vroeger ook deden. Hun optreden brengt het publiek helemaal in nostalgische kerstsfeer.
Zie ook http://www.museumsoest.nl

Emmy van Twillert