Ontmoetingscentrum De Bron wint Gemeenteprijs

0
143

Dinsdagavond 29 november is de Gemeenteprijs 2022 uitgereikt in het gemeentehuis. Daar maakte burgemeester Melis van de Groep bekend dat Ontmoetingscentrum De Bron zich dit keer de winnaar mag noemen van de felbegeerde prijs. De andere genomineerden die kans maakten waren Eemdijk Helpt en Waypoint Bunschoten.

Burgemeester Melis van de Groep gaf tijdens de bijeenkomst aan dat het geen makkelijke keuze was om de winnaar te kiezen. Hij vertelt: “Ontmoetingscentrum De Bron is als winnaar uit de bus gekomen, maar ook Eemdijk Helpt en Waypoint Bunschoten zijn prachtige initiatieven die het verschil maken voor onze gemeenschap en eigenlijk ook winnaars zijn door hun nominatie.”
Juryleden hebben het college van burgemeester en wethouders geadviseerd over het toekennen van de prijs aan een van de genomineerden. “Ontmoetingscentrum De Bron maakt op veel manieren en voor veel mensen het verschil. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis mag voelen, hoe oud of jong men is en in welke situatie men zit”, aldus de jury.
Volgens de jury is het grote aantal vrijwilligers, dat met veel kennis, kunde, liefde, enthousiasme en toewijding deze ontmoetingsplek voor de inwoners van Bunschoten mogelijk maakt, erg bijzonder en indrukwekkend. “De veelzijdigheid in het verschil maken en de laagdrempelige toegankelijkheid maken Ontmoetingscentrum De Bron uniek binnen de gemeente. Alle reden om de Gemeenteprijs dit jaar toe te kennen aan Ontmoetingscentrum De Bron.”
Benieuwd naar hun reactie?
Luister dan vrijdag naar Eemland 1 Actueel tussen 9.00 en 10 uur

Emmy van Twillert