SGP Bunschoten teleurgesteld over horecabesluit

0
163

Jan Bert Heinen, fractievoorzitter SGP Bunschoten gaf in het Radioprogramma Met Andere Woorden aan zeer teleurgesteld te zijn over het besluit van de gemeenteraad om vanaf zaterdag 29 april de sluitingstijden van de horeca vrij te geven. Tot nog toe moest de horeca in Bunschoten in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur sluiten. De raad besliste met de kleinst mogelijke meerderheid dat de kroegen tot 6.00 uur open mogen blijven.
Heinen heeft hier principiële bezwaren tegen omdat daarmee de zondagsrust verstoord wordt, maar heeft ook andere bezwaren. ’Juist nu de gemeente strijd voert tegen het hoge alcohol- en drugsgebruik in Bunschoten is dit een totaal verkeerd signaal’, aldus Heinen. Daarnaast noemt hij de belasting voor omwonenden die nu de hele nacht gestoord worden, de extra belasting voor de horecamedewerkers en de extra belasting voor de politie gedurende de hele nacht.
Al eerder waren de besprekingen bij het vormen van de coalitie op dit punt voor de SGP vastgelopen. Voor de SGP, die in de vorige raadsperiode wel deelnam aan het College, was de ruimere openstelling van de horeca een breekpunt. Naast de SGP stemde ook de ChristenUnie tegen de verruiming van de openingstijden.