Gezellig, maar rustige Kerstmarkt

0
46

Afgelopen zaterdagmiddag was de kerstmarkt op het plein voor de supermarkt, met een kerstman, echte- en opgezette dieren, een enthousiaste dansgroep en enkele knusse kraampjes met onder andere heerlijke Glühwein en eigen gemaakte erwtensoep.

Na Corona mag het eindelijk weer

De Soesterbergse Kerstmarkt, na de Coronapandemie weer helemaal terug in het Vliegdorp. Er werd van alles uit de kast gehaald afgelopen zaterdagmiddag in de ijzige kou op het Rademakershof. Een hartverwarmende en uitnodigende kerstsfeer hing er afgelopen zaterdagmiddag- en avond; enkele knusse marktkramen, knuffelende huisdieren en een grote verlichte kerstboom in het midden van het marktplein moesten het kerstgevoel weer helemaal terugbrengen in Soesterberg.

Ook werden er door de kinderen kerststukjes gemaakt, er was een showballet, een kerststal en een arrenslee waarop je door de fotograaf een mooie kerstfoto kon laten maken. Maar ook een luchtkussen waarop je je springkunsten kon vertonen en een enthousiast ‘kerstkoor’ dat enkele kerstliedjes ten gehore bracht.

Een heerlijke dag

De vrijwilligers van de Kerstmarkt hadden op voorhand behoorlijk veel promotie gemaakt op hun eigen Instagram en Facebook, maar ondanks dat werd het niet waanzinnig druk. Na twee jaar Corona werd de draad eindelijk weer enthousiast opgepakt en dat was volgens de vrijwilligers het meest belangrijke voor het Vliegdorp. De vrijwilligers waren meer dan tevreden. “Een heerlijke dag! Ook de gezichtjes van de kinderen die zelf hun kerststukjes makten deden je smelten” aldus één van de vrijwilligers van de kerstmarkt.

Geen straatversiering- en kerstverlichting

Een enkele inwoner miste de straatversiering- en kerstverlichting op de Rademakerstraat. Slechts een paar winkeliers hadden de moeite genomen om deel te nemen met een kraam of door de winkel te versieren op vriendelijk verzoek van de kerstmarkt-vrijwilligers. Het heeft blijkbaar allemaal nog even tijd nodig om weer volop mee te draaien na twee jaar stilstand.

Soesterberg heeft in ieder geval de knusse kerstmarkt weer terug en voor volgend jaar worden er weer enthousiaste nieuwe plannen gemaakt met nog meer warme chocomelk en Glühwein.

Happy Christmas!

Redactie: Cor Brinkers