Studenten ROC zetten zich in voor Serious Request

0
129

Van 6 tot en met 22 december kwamen mbo-studenten van ROC Midden Nederland in actie voor 3FM Serious Request om geld in te zamelen voor Stichting ‘Het Vergeten Kind’. Met de acties van de studenten –in samenwerking met docenten, medewerkers en partners – haalden zij maar liefst €10.000 op. Het bedrag werd in chequevorm overhandigd aan het Glazen Huis.
De verschillende colleges hebben allen een eigen draai gegeven aan het inzamelen. Zo namen studenten van het Gezondheidszorg College voor een kleine bijdrage de bloeddruk en saturatie op, verkochten studenten van het Tech College lasergesneden houten kersthangers, lieten studenten van het Sport College zich sponsoren voor een sportieve 24-uursactie en schonken studenten Servicemedewerker Zorg & Welzijn chocolademelk en glühwein uit bij de oudere bewoners van Wijkleerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier. Met zelfgemaakte vogelvoerkopjes stonden studenten van het Veiligheid & Defensie College zelfs op de kerstmarkt van 3FM. ‘Toen we hoorden dat we op de kerstmarkt mochten staan, zijn we heel snel nog langs alle kringloopwinkels gegaan en hebben we extra vogelvoer-kop-en-schotels gemaakt. Uiteindelijk hebben we er 162 verkocht.’ vertelt Marlijn van Aanhold, student en actievoerder van dat college.
Vrijdagmorgen om 6.40 uur stond Student van het Jaar Mahmoud Ahmad in de live uitzending van het Glazen Huis om de cheque met het tot nu toe opgehaalde bedrag te overhandigen. ‘Ik was elf toen de oorlog in Syrië begon. Het feit dat mijn ouders altijd achter mij stonden in de zeven jaar dat ik de oorlog meemaakte, zorgde ervoor dat ik om kon gaan met tegenslagen. Ik ben blij dat we met deze actie er voor kinderen kunnen zijn die niet of niet altijd kunnen rekenen op de steun van hun ouders,’ aldus Mahmoud.