Van der Lindent bij Spakenburg

0
205

Spakenburg heeft het thuisduel met Koninklijke HFC winnend afgesloten. De Blauwen wonnen het laatste duel voor de winterstop met 1-0.
Op slag van rust pakte Spakenburg de voorsprong. Floris van der Lindenwist, nadat hij op 24 september voor het laatst een doelpunt maakte, eindelijk weer eens te scoren. Hij schoot de bal hard het doel in. In het restant van de wedstrijd ging het moeizaam, maar Spakenburg wist de overwinning over de streep te trekken.
In het slot van de wedstrijd kreeg Robin Eindhoven van Spakenburg nog de rode kaart. Niet als veldspeler. De aanvaller zou vanaf de bank commentaar hebben gehad op de wedstrijdleiding.
Spakenburg gaat de winterstop in als nummer zeven van de tweede divisie. De Blauwen hebben na achttien wedstrijden 26 punten verzameld. Het gat met koploper HHC Hardenberg is 13 punten.
Trainer Chris de Graaf noemde het een schaakwedstrijd. “Zij zijn ook behoorlijk georganiseerd”, aldus de Graaf. “We hebben zelf ook heel weinig weggegeven. We wilden wel meer creëren. Maar als je zo volwassen speelt dan ben ik daar wel heel tevreden over.”
Verbazing was er over de rode kaart die wisselspeler Eindhoven kreeg. De aanvaller staat bekend als iemand die niet snel iets zegt. “Ik heb niet meegekregen wat er gebeurde. Maar ik vind het wel knap van de grensrechter dat als hij met zijn rug naar onze bank toe staat weet wie er wat heeft gezegd en wat er is gezegd. Apart.”

Spakenburg – Koninklijke HFC: 1-0
39′ Floris van der Linden (1-0)
Bron: RTV Utrecht