Met de viering van 22 jaar Earth Charter is op woensdag 29 juni het Heuvelrug Duurzaamheidsfestival van start gegaan. Om de verduurzaming van de regio extra impulsen te geven zijn duurzame initiatieven rond natuur, cultuur, erfgoed en ontmoeting voor het eerst gebundeld. Het festival is een initiatief van de Campus Landgoed Zonheuvel, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei, SDG House Heuvelrug en burgerinitiatief GoedVolk en duurt tot en met SDG Action Day op zaterdag 26 september a.s. Organisatoren van duurzame initiatieven kunnen zich aanmelden voor deelname aan het festival.

Duurzaamheid is relevanter en urgenter dan ooit en de natuur en duurzaamheid vormen, naast cultuur en erfgoed, het DNA van de Utrechtse Heuvelrug. Op Landgoed Zonheuvel in Doorn staat het thema duurzaamheid al langere tijd centraal, met de komst van La Vuelta als meest duurzame wielerwedstrijd ooit in het vooruitzicht is 2022 een goed startmoment om activiteiten rond duurzaamheid te bundelen in een festival.

Aanmelden duurzame evenementen
Initiatiefnemers van duurzame evenementen of andere activiteiten in de periode t/m 26 september a.s. kunnen deelnemen aan het festival en gaan dan gratis mee in het programma en de promotie rond het festival. Aanmelden kan via de website www.opdeheuvelrug.nl