Eemdijk en hoofdtrainer Willem Romp nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. De 37-jarige Utrechtse oefenmeester is na afloop van zijn dienstverband bij onze mooie club dan vier seizoenen de eindverantwoordelijkevan het eerste elftal geweest.
Willem Romp kwam in 2019 over van Roda ’46 uit Leusden.
,,Beide partijen hebben het gevoel dat dit het juiste moment is om afscheid van elkaar te nemen. Een bijzonderheid in het voetbal”, zegt bestuurslid technische zaken Jan van Twillert over het moment waarop zowel Romp als Eemdijk tot de conclusie kwamen dat het tijd was elkaar los te laten. ,,Het zegt ook veel over de verstandhouding die er is en die is ontstaan tussen Willem en de club. Willem is toe aan een nieuwe prikkel en wij willen weer op zoek naar een nieuw pareltje binnen het trainersgilde. En zo hopen we dat we ons trackrecord met goede ambitieuze voetbaldieren kunnen behouden.”
Vanuit zijn functie als hoofd van de technische commissie heeft Van Twillert veelvuldig contact met Romp. Over die samenwerking is het bestuurslid louter lovend. ,,Ik heb geweldig samengewerkt met Willem en genoten van de soms toch wel pittige discussies. Het is een geweldige vent, heeft oog voor meer dan alleen de A-selectie en ademt voetbal. Hij stopt zoveel tijd en energie in spelontwikkeling en spelprincipes, maar ook net zoveel in de mensen en in de club dat ik blij ben dat hij niet per uur op de loonlijst stond. Dan hadden we in zwaar weer gezeten, haha”, grapt Van Twillert.
Romp (37) zelf geeft aan in de afgelopen jaren een ‘Dieker’ te zijn geworden. ,,Ik ben Eemdijk, de staf, de spelers, de vrijwilligers en iedereen die de club een warm hart toedraagt dankbaar voor de kans die mij geboden is. Eemdijk was voor mij de ideale club om mij te ontwikkelen en ik wil graag een nieuwe uitdaging aangaan. En ik zal af en toe nog op bezoek gaan bij de club, ze zijn nog niet van mij af. Ik ben de afgelopen tijd een groene geworden.”