Graan gedorst door De Windhond: van korrel tot borrel

0
104
Windhond
Windhond

Richard Zandink: “Het was dit jaar echt een heel mooi event”

Pearl Mosk in gesprek met Richard Zandink, Stokerij Soestdijk en Bob Leeftink, Lions Club Eemland, in de serie Zomerprikkels; langere gesprekken over één onderwerp
Gesprek met Richard Zandink en Bob Leeftink, deel 2

Traditiegetrouw is op zaterdag 19 juli het graan gedorst achter korenmolen De Windhond in Soest. Stokerij Soestdijk gebruikt dat graan om verschillende jenevers en whisky van te stoken. Dit jaar wordt de gehele oogst gebruikt voor het Zoysschavuyt Whisky Project ter ere van 1000 jaar Soest, waar Bob Leeftink de bedenker van is. Op het oogstfeest heeft de Stokerij samen met het Nationaal Jenevermuseum het verhaal van korrel tot borrel verteld en hoe de moutwijn whisky wordt. Stokerij Soestdijk heeft met hun 5 granen genever een prijs gewonnen bij de World Drinks Awards, een internationale wedstrijd voor gedistilleerde dranken. Bron: Eemland1.