Midwinterfeest

0
105

Op vrijdag 15 december viert Korenmolen De Windhond wederom het Midwinterfeest. Kom en vier het mee, bij de molen vanaf 16.30 uur! Het feest duurt tot 20 uur.

Het Midwinterfeest is vanouds het feest van het licht. Het hele terrein en de molen zijn daarom uitbundig verlicht. Er is een grote tent waar u overheerlijke oliebollen en broodjes warme worst kunt krijgen. En waar de glühwein en de chocomel warm staan. Daarnaast zijn er heerlijke gebakken cakes om te proeven en kunt u uiteraard diverse meelproducten kopen.

Dit jaar hebben we ook weer activiteiten speciaal voor kinderen: brood bakken met meel van de molen en marshmallows maken boven een open vuur.

Het kerstfeest heeft vele wortels in het oude midwinterfeest. Dat laten het koor Amorte en zangeres Eeke Tamminga ons zien en horen met sfeervolle kerstliederen.

U kunt daarnaast op het Midwinterfeest kennismaken met een oud cultureel gebruik: het Midwinterhoornblazen. Een achttal hoornblazers van De Dijkbloazers uit Lunteren laat deze muziek rond de molen horen. Bij voldoende wind zullen de molenaars graan malen en kunt u het maalproces zelf meebeleven.