Nacht van de Nacht

0
82

Het is er aardedonker ’s avonds, een ideale locatie voor de beleving van de Nacht van de Nacht. Zaterdag 28 oktober wordt dit landelijke evenement weer gehouden, waarbij aandacht voor de duisternis centraal staat. In Ermelo werken hiervoor NNP Ermelo, KNNV, Astra Alteria, Groennetwerk en Stichting Schapedrift nauw samen om diverse activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi te verzorgen.

Van 19:00 tot 22:00 uur kan op het terrein door telescopen naar sterren en sterrenbeelden worden gekeken; er is een stellarium waarbij uitleg wordt gegeven, er zijn excursies in het donker over de hei en door het bos en presentaties over nachtdieren, vleermuizen en ‘alles wat er in de nacht gebeurd’ vanuit het perspectief van de boswachter. Bij bewolkt weer zal er met een Tellurium getoond worden hoe het komt dat we op aarde seizoenen hebben en waarom de Maan schijngestalten heeft. Neem ook gerust je eigen verrekijker mee!

Kortom; er is veel te beleven in het donker deze avond! Het is handig om een zaklamp mee te nemen om de auto terug te vinden op de parkeerplaats en ook om voor goede verlichting op de fiets te zorgen!

De entree is gratis, het bijwonen van de presentaties kost € 2,00 en het deelnemen aan de excursies in het donker € 3,00. Tickets zijn vanaf 14 oktober te verkrijgen via www.schapedrift.nl Op=op!

De schaapskooi is te vinden aan de Postweg 50, per auto alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en buurtschap Drie. Kijk ook op www.schapedrift.nl. Er zullen parkeerwachters met schaars licht de weg naar de donkere parkeerplaats wijzen.