Opening Werkcentrum Amersfoort

0
451

Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdagmiddag 26 januari officieel geopend. In het werkcentrum kan iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen over hun loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.
Bij de officiële opening waren bijna 100 genodigden aanwezig.
Het is de wens van het kabinet om door het hele land regionale werkcentra te realiseren. Er zijn vanuit een pilotfase al een aantal werkcentra actief. Werkcentrum regio Amersfoort is het eerste reguliere werkcentrum dat na deze pilotfase haar deuren opent.
Iedereen kan zonder afspraak het Werkcentrum regio Amersfoort binnenstappen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. In het Werkcentrum staat altijd een gids klaar. Zij helpen de bezoeker verder en bespreken de mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen. Op de ‘talentenwand’ kun je bijvoorbeeld samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten jij hebt en in welke baan je die kunt inzetten. Met deze talenten kun je direct een vacature zoeken via de wand met actuele vacatures. Ook online is het Werkcentrum regio Amersfoort te bezoeken.