Jonge Blazersdag in Soest

0
292

Het Nederlands Blazers Ensemble, NBE, en Cultureel Centrum De Rank organiseren voor de tweede keer de Jonge Blazersdag.
Dit keer op zondag 26 maart in Soest. Op deze dag kunnen jonge musici, 12 tot 19 jaar, ervaren hoe het is om in een blazersensemble te spelen. Ze leren de fijne kneepjes van het vak, maken prachtige muziek en komen leeftijdsgenoten uit de regio tegen die allemaal hetzelfde willen: samenspelen.

De deelnemers krijgen ruim van tevoren de partituur van de composities toegestuurd om te oefenen. Muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble en spelers van het jongNBE gaan de deelnemers tijdens de Blazersdag coachen en spelen mee. De deelnemers beginnen de dag met een gezamenlijke interactieve workshop samen met jong NBE-musici. Daarna wordt in groepjes gerepeteerd. Voor velen zal dat samenspelen een geweldige ervaring zijn. Aan het eind van de dag is het afsluitende concert. De deelnemers aan de Blazersdag geven een concert, samen met de leden van het jongNBE in de grote zaal van Cultureel Centrum De Rank in Soest.

Wie kunnen er meedoen? Iedereen die minimaal twee jaar muziekles volgt op hoorn, trombone, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, fluit, trompet, contrabas of slagwerk. Ook als je een Turks, Marokkaans of ander Arabisch blaasinstrument bespeelt zoals een Turkse fluit, of de Zurna, Ney, Kaval of Zummara. Geef je op en doe mee.

Inschrijven voor deze tweede Jonge Blazersdag op zondag 26 maart 2023 via: www.cultureelcentrumderank.nl

Antoinette Temmink