Raad stemt in met bestemmingsplan Dalweg

0
192

Omwonenden dreigen naar Raad van State te stappen om torenflat van 10 hoog tegen te houden. ’Het is de enige mogelijkheid die we nog hebben’

Op donderdag 9 februari heeft de raad ingestemd met een bestemmingsplan dat de richtlijnen geeft voor de bouw van maximaal 250 woningen aan de Dalweg. Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met een bestemmingsplan met daarin de richtlijnen voor maximaal 250 woningen aan de Dalweg. Er komen appartementencomplexen op de plaats van het huidige politiebureau en sporthal Beukendal. POS en GroenLinks stemden tegen het bestemmingsplan.

Maximale hoogte

Er werden twee amendementen ingediend om de maximale hoogte van de nieuwbouw te beperken: GroenLinks en POS riepen tot een maximale hoogte van 6 bouwlagen; D66 tot 8 bouwlagen. Beide amendementen haalden geen meerderheid. POS diende een motie in waarin zij het college opriep om met de projectontwikkelaar te zoeken naar manieren om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden van het plangebied. Ook dit voorstel kreeg geen meerderheid.

Voorrang voor Soesters

Een meerderheid van de raad schaarde zich wel achter een motie van POS en CU-SGP waarmee de raad het college verzoekt om het maximum toegestane aantal woningen toe te wijzen aan inwoners van de gemeente Soest.