Zanggroep voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen zingen

0
203

Ik kan geen wijs houden en geen muzieknoten lezen!

Artishock start een zanggroep die via begeleid zingen mensen over hun ‘zangdrempel’ gaat helpen. Voorbeelden van een zangdrempel zijn: ‘ik zing niet’, ‘het is toch niet mooi’, ‘ik kan geen wijs houden’, ‘ik snap niets van de notatie van muziek’.

De zanggroep wordt gehouden van 23 mei t/m 20 juni op de dinsdagmiddagen van 16.00 tot 17.15 uur.

De leiding is in handen van een vakkundige zangdirigent, die ondersteund wordt door een aantal ‘buddies’, die gaan helpen om op gang te komen bij het zingen. De buddies(zangmaatjes) helpen je over de drempel op een persoonlijke manier. Als dat nog niet helemaal lukt, zul je zien dat de groep als geheel toch redelijk gaat klinken en wordt het geleidelijk steeds beter.

Er wordt met bekende, goed in het gehoor liggende popsongs geoefend. Je zult merken hoe leuk het is om als groep samen te zingen en je met muziek te kunnen uiten. Veel mensen hebben al ervaren dat je zo beter gaat zingen en steeds wat meer kunt.

Zou je na de vijf keer zingen de smaak te pakken hebben, dan kun je je bij een koor aansluiten. Dat kan bij het ‘Nieuw Soester koor’ of het koor ’Es Klein’ bij Artishock, maar ook bij andere koren.

Vaak denken mannen dat ze niet kunnen zingen. Daarom zijn de drie buddies ook mannen, maar vrouwen zijn natuurlijk ook welkom. Ook bij stemproblemen kun je gerust meedoen.

De data van de zanggroep zijn: 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni. Tijd: 16.00 – 17.15 uur. Plaats: Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. De kosten zijn 5 euro per keer. Geef je op bij Norien Siemons (dirigent), tel: 06-1509 7067.