Zomerschoon in Soest

0
208

Wethouder Aukje Treep: “Wat fijn dat we weer verder kunnen met Zomerschoon

Vrijdag 14 april en zaterdag 15 april hebben leerlingen en andere inwoners van de gemeente weer hun handen uit de mouwen gestoken om in hun eigen buurt op te ruimen. Met een gevulde buik en een lekkere lentezon gingen zij aan de slag. Nu gaan we weer opgeruimd richting de zomer!

Basisscholen

Vrijdag 14 april was de start van Zomerschoon met 8 basisscholen uit de gemeente Soest. Een goede manier om je samen in te zetten voor een schone omgeving en direct te leren over zwerfval. Als beloning voor het harde werken kregen zij een krentenbol, gesponsord door Bakker Schat. De deelnemende scholen waren: 1ste van der Huchtschool, 2de van der Huchtschool, 3de Van der Huchtschool, De Startbaan, Danielschool, Insingerschool, De Bron en de Ludgerusschool. Uit deze deelnemers is de 2de Van der Huchtschool als winnaar van het buitenspeelpakket gekozen. Deze wordt woensdag 19 april a.s. door wethouder Aukje Treep uitgereikt.

Zaterdag

Op zaterdag 15 april zijn we traditiegetrouw gestart met een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. Na het ontbijt gingen door de hele gemeente ongeveer 50 inwoners als groep of individueel aan de slag om de straten en groenperken van de gemeente op te ruimen. Hierbij kregen zij materiaal als hesjes, tuingereedschap, vuilniszakken en plantjes mee. Dit materiaal was beschikbaar gesteld door de sponsoren van Zomerschoon 2023.

Sponsoren

De ondernemers die Zomerschoon 2023 op verschillende manieren mogelijk hebben gemaakt zijn: Isero, Dorresteijn, Bakker schat, ’t Vaarderhoogt en de RMN.

Wethouder Aukje Treep: “Wat fijn dat we weer verder kunnen met Zomerschoon. Goed om te merken dat er enthousiaste inwoners én ondernemers zijn om mee samen te werken aan een schone gemeente. Hopelijk allemaal tot volgend jaar!” 

Ontbijt in het gemeentehuis