Bacterie gevonden in focaccia basilicum tomaat

0
203

Voor een product van pizzafabriek Boboli in Bunschoten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing uit doen gaan.
In de focaccia basilicum tomaat, merk Boboli Mediterraneo kan bacterie listeria monocytogenes zitten. Deze bacterie kan ziekmakend zijn. Het gaat specifiek om de focaccia’s met de houdbaarheidsdatum 3 oktober. roept De NVWA roept met klem op: “Eet dit product niet”, .
De focaccia’s met streepjescode 8715947203743 zijn in in verschillende supermarkten in Nederland verkrijgbaar geweest . Na de terugroepactie zijn ze direct uit de schappen gehaald. Boboli biedt excuses aan voor het ongemak. Het bedrijf roept consumenten op om het product te vernietigen en de lege verpakking terug te sturen. Het volledige aankoopbedrag zal door het bedrijf vergoed worden.
Als gevolg van de gevonden bacterie kunnen mensen een zeldzame infectieziekte ontwikkelen. Deze ziekte kan vooral gevaarlijk zijn voor pasgeboren kinderen, ouderen en mensen met een verzwakte afweer. In zeldzame gevallen kan zelfs hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging optreden. “Bij een klein deel kan de infectie dodelijk aflopen”, stelt het RIVM.