Spakenburg wint van AFC

0
216

Spakenburg heeft gewonnen bij AFC. De Blauwen, die dinsdag in de halve finale van de KNVB Beker verloren van PSV, wonnen in Amsterdam met 2-1.
Het duel werd begon met aandacht voor oud-voetballer Marien Willemsen (38) van AFC en Spakenburg. Als steunbetuiging werd een minuut geklapt. Willemsen is ongeneeslijk ziek.
Al na vijf minuten kwam Spakenburg op voorsprong. Na een hoekschop schoot Massies Artien de 0-1 binnen. Een kwartier later was het 1-1 toen Tim Linthorst vanaf de rand van de zestien binnenschoot. Door een rode kaart voor Gladwin Curiel moest AFC met een man minder voetballen. De 1-2, tevens eindstand kwam na vijf minuten in de tweede helft. Het was Floris van der Linden die scoorde namens de Blauwen.
In de tweede divisie staat Spakenburg op de achtste plek met 39 punten, evenveel als nummer zeven, Koninklijke HFC. Het betekent voor AFC een dure nederlaag. Ze zijn nu de koppositie kwijtgeraakt aan Katwijk.
AFC – Spakenburg: 1-2
5′ Massies Artien (0-1)
20′ Tim Linthorst (1-1)
50′ Floris van der Linden (1-2)