Truckersdag Spakenburg

0
253

Elk jaar weer, op de laatste zaterdag van september, wordt er een Truckersdag georganiseerd. De Truckersdag is bedoeld voor de gehandicapten, langdurig zieken en kinderen van het speciaal onderwijs in Bunschoten Spakenburg en omgeving. Personen binnen deze doelgroep kunnen zich via de website inschrijven.

Er rijden ruim 100 versierde vrachtwagens luid toeterend door Bunschoten- Spakenburg en Eemdijk. Vele bedrijven stellen hun vrachtwagens kosteloos ter beschikking. Alle chauffeurs offeren hun vrije dag graag op voor het goede doel door geheel vrijwillig en zonder enige betaling mee te rijden.

De Truckersdag wordt georganiseerd door Emma de Caluwe met hulp van haar man Kees de Caluwe. Op de dag voor de Truckersdag en op de dag zelf is er een grote groep vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. De hal wordt schoongemaakt, ingericht en versierd. Alle consumpties worden verzorgd en er is een grote club parkeerwachten om de trucks en het overige verkeer te regelen. Het konvooi wordt elk jaar weer begeleid door een groep enthousiaste motorrijders.

Truckersdag is een groot feest! Kijk op de website van Truckersdag Spakenburg. Daar kan je je ook aanmelden.