14e Englezing door Marcel van Silfhout van ‘Graangeluk’ in Soest

0
89

Op woensdagavond 13 maart houdt Marcel van Silfhout van ‘Graangeluk’ de veertiende Soester Englezing. De lezing met nagesprek wordt gehouden in De Rank, Soesterbergsestraat 18, Soest. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, opgave niet nodig. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie.

Is er een reëel en aantrekkelijk toekomstperspectief voor boeren? Hoe zou dat er uit kunnen zien, bijvoorbeeld op de Soester Eng? In de Englezing, met als thema: ‘Over oude granen op nieuwe akkers’. vertelt Van Silfhout hoe hij met de Stichting Graangeluk samenwerkt met boeren om kwalitatief hoogwaardig voedsel te produceren voor de lokale markt. Pieter Kuijer en wellicht ook andere agrariërs met akkers op de Eng, geven hun reacties.

Onderzoeksjournalist Van Silfhout besloot zeven jaar geleden boer te worden. De door hem opgerichte stichting GraanGeluk wil akkers op een natuurlijke, agro-ecologische manier herstellen en inzaaien met zeldzame Nederlandse gewassen en deze oergranen oogsten voor gezond ambachtelijk streekbrood en natuurbier. In de lezing gaat hij in op de rol van boer, loonwerker, molenaar, bakker, brouwer en consument in onze voedselketen. Dus van landgebruik, bemesting, bewerking, bebouwing tot kwalitatief hoogwaardige en zeer gewilde producten op de lokale markt. Ook in Soest?

Bron: Eemland1