De Nationale Voorleesdagen 2024 in de Bibliotheek Eemland

0
135

Voorlezen vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie en versterkt de band tussen ouder en kind. Om voorlezen te stimuleren pakt de Bibliotheek Eemland flink uit tijdens De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Er is een bomvol activiteitenprogramma voor peuters & kleuters, met als hoogtepunt het Voorleesfestival op zondag 28 januari in de Bibliotheek het Eemhuis. Het programma is bedacht rondom het prentenboek van het jaar: Help! Een verrassing!.

Het Nationale Voorleesontbijt Op 24 januari is de aftrap met het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Eemland zijn er vier Voorleesontbijten, namelijk:

· Woensdag 24 januari om 09.00 uur in de Bibliotheek Leusden, gesponsord door de Albert Heijn. Er wordt voorgelezen door waarnemend burgemeester Backhuijs.

· Woensdag 24 januari om 09.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis

· Woensdag 24 januari om 09.30 uur in de Bibliotheek Woudenberg, gesponsord door de Albert Heijn. Wethouder Moniek van de Graaf leest deze dag voor.

· Woensdag 31 januari om 09.00 uur in de Bibliotheek Vathorst, gesponsord door Jumbo Vathorst.

De Bibliotheek Hoogland organiseert een Voorleesontbijt speciaal voor de kinderen van kinderdagverblijf Dribbel, gesponsord door Boni Hoogland.

Het Voorleesfestival Op zondag 28 januari is het Voorleesfestival in de Bibliotheek het Eemhuis. Kinderen zijn met hun ouders en verzorgers welkom vanaf 13.00 uur. Er is een boordevol programma met voorstellingen, workshops en andere randprogrammering. Én er wordt uiteraard veel voorgelezen. Het prentenboek dat dit jaar centraal staat is ‘Help! Een verrassing!’.

Voorlezen en meespeelvoorstellingen in de bibliotheek Naast de Voorleesontbijten en het Voorleesfestival zijn er ook op al onze vestigingen Voorleesfeestjes en Meespeelvoorstellingen.

In Baarn: · Wo 24 januari, 15.30 uur: Voorleesfeestje · Wo 31 januari, 14.30 uur: Meespeelvoorstelling · Vr 2 februari, 15.30 uur: Voorleesfeestje

In Bunschoten: · Vr 26 januari, 15.30 uur: Voorleesfeestje · Wo 31 januari, 16.00 uur: Meespeelvoorstelling

In het Eemhuis: · Wo 24 januari, 09.00 uur: Nationale Voorleesontbijt · Zo 28 januari, 13.00 uur: Voorleesfestival · Wo 31 januari:, 10.00 uur Voorleesfeestje · Zo 4 februari, 15.00 uur: Voorleesfeestje

In Hoogland: · Vr 26 januari, 14.30 uur: Meespeelvoorstelling · Za 27 januari, 11.00 uur: VoorleesfeestjeIn Vathorst: · Vr 26 januari, 16.00 uur: Meespeelvoorstelling · Wo 31 januari, 09.00 uur: Nationale Voorleesontbijt

Help! Een verrassing! Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos is Het Prentenboek van het Jaar! Het boek Help! Een verrassing! is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin ‘jezelf mogen zijn’ op een subtiele manier centraal staat.

Gratis bibliotheekabonnement Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus gauw tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind (0 tot 6 jaar) naar de bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau. We geven de knuffel tot eind februari weg aan nieuwe jeugdleden tussen de 2 en 6 jaar zolang de voorraad strekt.