Spoorwegovergang Gouden Ploeg blijft open

0
104

De inwoners van de gemeente Soest maken vaak gebruik van de spoorwegovergang de Gouden Ploeg, om bijvoorbeeld te recreëren op de Eng. De maatschappelijke wens om de Gouden Ploeg open te houden vindt de gemeente belangrijk. In overleg met ProRail is nu besloten om de overweg beveiligd open te houden.

Veilige overwegen ProRail moet alle onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland opheffen of beveiligen. Dat geldt ook voor de overwegen Gouden Ploeg en Kaasfabriek in Soest. De gemeente en ProRail hebben gekeken wat hier de beste aanpak voor is. De openbare spoorwegovergang Gouden Ploeg wordt beveiligd en kan daardoor open blijven. De particuliere spoorwegovergang Kaasfabriek gaat dicht.

Overweg Gouden Ploeg blijft open en wordt beveiligd Wethouder Osman Suna: “De Gouden Ploeg is belangrijk voor de recreatie en cultuurhistorie in Soest. Dat hebben inwoners ons ook meegegeven in de participatie. Door verschillende belangen was een oplossing voor de Gouden Ploeg ingewikkeld. We zijn daarom ook erg blij dat we de overweg op een veilige manier toch open kunnen houden.”

Overweg Kaasfabriek wordt gesloten De Kaasfabriek is een particuliere overweg, waar alleen bepaalde gebruikers overheen mogen. ProRail kijkt met deze gebruikers hoe ze via al bestaande beveiligde overwegen de Eng kunnen bereiken. De gemeente gaat een padenstructuur op de Eng aanleggen die daar waar nodig ook deels geschikt is voor landbouwverkeer. Hierdoor kan de overweg bij de Kaasfabriek gesloten worden.

Uitwerking met omgeving ProRail en de gemeente Soest hebben afspraken gemaakt over het beveiligen van de spoorwegovergang Gouden Ploeg, het opheffen van de spoorwegovergang Kaasfabriek en het aanleggen van het pad over de Eng. ProRail betrekt omwonenden van de spoorwegovergang Gouden Ploeg bij de uitwerking van de beveiliging van de overweg. Gemeente Soest betrekt belangenorganisaties en de omgeving bij de uitwerking van het pad over de Eng.