Zomerse wandeling door het Oude Dorp van Huizen

0
226

Het is volop zomer en wat is er dan prettiger dan het maken van een wandeling door het authentieke gedeelte van Huizen. Dit kan op zaterdag 22 juli onder leiding van een ervaren gids. De wandeling start om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

De gids gidst u als wandelaar langs schilderachtige plekjes door het centrum van Huizen maar ook door de prachtige vissersbuurt. Onderweg ziet u verschillende soorten Hallehus boerderijen, kleine vissershuisjes, het Oranje Weeshuis, mooie tuinen en nog veel meer waar de wandelaar zelf meestal aan voorbijschiet. Uiteraard wordt er ook van alles over wat u ziet verteld.

Huizen is een bijzonder dorp met aan de ene kant het Gooimeer, de vroegere Zuiderzee en aan de andere kant de akkers en de heide. Aan het einde van de wandeling zult u versteld staan over wat u allemaal over ons mooie dorp heeft gehoord en gezien!

De wandeling duurt ruim 5 kwartier en kost € 7,00 per persoon.

De volgende dorpswandeling is op zaterdag 12 augustus om 14.00 uur.

Het museum zelf is ook geopend en zeker de moeite van een bezoek waard. Een kaartje voor museum bezoek en/of de dorpswandeling kunt u aan de balie van het museum kopen. Meer informatie vindt u op www.huizermuseum.nl.