Albertine van Vliet waarnemend burgemeester van Bunschoten

0
271

Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft, na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Bunschoten, Albertine van Vliet benoemd tot waarnemend burgemeester. Zij zal deze functie uitoefenen ter overbrugging van de periode die burgemeester Melis van de Groep nodig heeft voor volledig herstel.

De burgemeester moest begin december zijn werkzaamheden neerleggen wegens gezondheidsklachten. Wethouder en locoburgemeester Rick Beukers neemt sindsdien zijn taken waar. Omdat het herstel van de burgemeester naar verwachting nog enige tijd duurt en het van belang is dat het burgemeesterschap volledig kan worden uitgeoefend, benoemt de commissaris van de Koning per 1 februari Albertine van Vliet tot waarnemend burgemeester. Dat is gebruikelijk als een burgemeester voor langere tijd niet aanwezig is.

De waarnemend burgemeester heeft ruime ervaring als bestuurder, ook binnen de provincie Utrecht. Zij was van 2000 tot 2010 burgemeester van Amersfoort. In 2019 was ze zeven maanden waarnemend burgemeester van Wijk bij Duurstede en in 2011 waarnemend burgemeester van De Ronde Venen. Afgelopen jaar was ze gedurende acht maanden waarnemend Dijkgraaf van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ook was ze eerder waarnemend burgemeester van Enkhuizen, Gooise Meren en Bussum. Van Vliet woont in Amersfoort.

Commissaris van de Koning Hans Oosters dankt locoburgemeester Rick Beukers hartelijk voor het invallen, de afgelopen twee maanden.

Gemeente Bunschoten