Campagne wijst jongeren op geld voor creatieve ideeën

0
42

Via social media, abri’s in bushokjes en posters op mbo en voortgezet onderwijs-scholen in de stad worden jongeren tussen 14-27 jaar vanaf vandaag aangesproken met ‘Hé jonge cultuurtijger, er is budget voor jouw ding’. Met deze campagne wil gemeente Amersfoort jongeren stimuleren om hun creatieve ideeen mogelijk te maken en actief mee te doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Jongeren, stichtingen en verenigingen kunnen via de subsidieregeling Impuls Jongerencultuur Amersfoort subsidie aanvragen. De campagne loopt tot en met 17 februari.

Jongeren met een creatief idee zoals een kunstproject, een dansvoorstelling tegen eenzaamheid of die een muziekavond willen organiseren, kunnen tot 23 september subsidie aanvragen van maximaal 3.000 euro. Voorwaarde is dat het idee bijdraagt aan kunst- en cultuurparticipatie, bestemd moet zijn voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar en dat het plaatsvindt in gemeente Amersfoort. Stichtingen en verenigingen kunnen in drie rondes tot maximaal 30.000 euro subsidie aanvragen. De eerste ronde heeft plaatsgevonden in 2023, de tweede ronde is van 12 februari tot 18 maart en de derde ronde is van 30 september tot 21 oktober 2024.

Meer informatie staat op de campagnesite www.amersfoort.nl/jongerencultuur en website subsidie www.amersfoort.nl/impuls-jongerencultuur-amersfoort.