Start aanleg doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten

0
188

Op donderdag 10 augustus start aannemer Strukton in opdracht van de provincie Utrecht met de aanleg van de doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. Deze negen kilometer lange fietsroute loopt grotendeels langs de N199 en is één van de negen doorfietsroutes die de provincie Utrecht samen met gemeenten aanlegt om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te kunnen doorfietsen.
De werkzaamheden in Bunschoten vinden plaats aan het fietspad van de Oostelijke Randweg (N806) en aan het fietspad en de parallelweg van de Amersfoortseweg (N199). Hier wordt nieuw asfalt en nieuwe markering aangebracht. Ook komen er in de berm grasbetontegels en worden er drie verkeersdrempels aangelegd.
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet het fietspad van de N806 en het fietspad en de parallelweg van de N199 in de periode van 10 augustus tot 22 september gefaseerd worden afgesloten. Dit levert enige hinder op voor het fietsverkeer en het doorgaande verkeer op de Amersfoortseweg. Tijdens de afsluitingen is er een omleidingsroute voor fietsers die met borden staat aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om fietsers ter plaatse te begeleiden. Woningen en bedrijven zijn tijdens de afsluiting overdag gewoon bereikbaar.
Kent u de BouwApp al? Via deze applicatie kunt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de hinder die dit met zich meebrengt. Hier vindt u ook de specifieke data en locaties van de werkzaamheden terug. U kunt de BouwApp gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Ga in de app naar ‘ontdek’, zoek op ‘doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten’ en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht met het laatste nieuws. De app is ook online te bekijken via www.debouw.app