Duurzaamheidswedstrijd sport en scouting

0
140

Zeven Baarnse organisaties gaan een jaar lang proberen hun stroom- en gasverbruik terug te dringen inde tweede Baarnse ENERGY BATTLE. Het gaat om tennisvereniging Phonosmash, tafeltennisvereniging Elan, watersportvereniging De Eem, Sportcentrum de Trits, Brasserie de Trits en de scoutingverenigingen Ernst van Kempen en MKWJ. De gemeente Baarn is de aanjager van dit initiatief.
Na het succes van de eerste Baarnse energiebesparingswedstrijd (2018-2019) zou de tweede wedstrijd in 2020 van start gaan. Door de Covid-pandemie moest de start op het laatste moment worden afgeblazen.
In de ENERGY BATTLE krijgen de deelnemers een jaar lang de beschikking over een geavanceerd energiemonitoringsysteem. Daarmee hebben zij gedetailleerd inzicht in het stroom- en gasverbruik op hun accommodatie. Met deze inzichten kunnen zij onnodig verbruik van stroom en gas waar mogelijk actief terugdringen. Het wedstrijdelement zorgt de nodige inspiratie.
Op 20 juli is de wedstrijd officieel van start gegaan. Het streven is een zo groot mogelijke relatieve besparing te realiseren. Wie over een jaar het energiegebruik procentueel het meest heeft teruggebracht wint de wedstrijd.
De tussenstand in de wedstrijd is te vinden op www.energybattle.nu