Cameratoezicht Gemeente Bunschoten

0
96

Na afstemming met de Officier van Justitie en de teamchef van de politie van het basisteam Baarn, Bunschoten, de Bilt, Eemnes en Soest is er voor een bepaalde duur meer cameratoezicht rondom sportpark de Westmaat.
Er moet met wedstrijden en evenementen ernstig rekening worden gehouden dat er zich omstandigheden kunnen voordoen waarbij personen of groeperingen een dusdanig gedrag vertonen dat daarmee de openbare orde wordt verstoord, gevaar wordt veroorzaakt, dan wel anderszins ernstige wanordelijkheden ontstaan.

In het verleden verplaatsten deze problemen zich ook naar het centrum. Tijdens en na voetbalwedstrijden was er sprake van een ernstige vrees voor het ontstaan van oproerige bewegingen dan wel andere ernstige wanordelijkheden. Extra toezicht en controle bleek niet voldoende. De belangen van openbare orde en veiligheid wegen in dit geval zwaarder dan het individuele belang van de burgers.

De controlebevoegdheden in de bewuste gebieden is een onderdeel van een breder pakket aan maatregelen ter vergroting van de veiligheid en dat het cameratoezicht een noodzakelijke aanvulling is op het maatregelenpakket en zal bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in het algemeen en de veiligheid in de aangewezen gebieden in het bijzonder.
De plaatsing van de camera’s voldoen aan de vereisten van artikel 151c Gemeentewet.