Erepenning voor Paul Sneep

0
158

Op donderdag 20 april heeft burgemeester Melis van de Groep de gemeentelijke erepenning overhandigd aan Paul Sneep vanwege zijn waardevolle inzet en grote betekenis voor de ouderenzorg in de gemeente Bunschoten. Hij ontving de erepenning tijdens zijn afscheid als directeur/bestuurder van Zorg- en Wooncentrum De Haven.
Zijn afscheid valt samen met het 50-jarig bestaan van deze organisatie. Op datzelfde moment is Paul ruim 21 jaar aan Zorg- en Wooncentrum De Haven verbonden. Onder leiding van Paul Sneep is De Haven in de achterliggende jaren gegroeid van bejaardenhuis tot volwaardig verpleeghuis met wijkverpleging.
Paul heeft altijd de verbondenheid met Bunschoten van groot belang geacht en de kracht gezocht in een zelfstandige, flexibele organisatie. Daarnaast heeft hij veel geïnvesteerd in goede samenwerking met grotere partijen in de regio. Paul was in staat om verbinding te leggen op verschillende manieren, waardoor De Haven nu een belangrijke rol heeft in Bunschoten. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot de grootste werkgever van het dorp.
Paul Sneep heeft altijd een ondernemende en innoverende impuls aan De Haven gegeven. In de regio Eemland en ook wel daarbuiten is De Haven een voorbeeld verpleeghuis. Zorg vanuit het hart met een sterke lokale verbinding, gegeven door een professionele organisatie. Met een compleet aanbod van ouderenzorg bereidt De Haven de gemeente Bunschoten voor op de komende vergrijzing. Het is de verdienste van Paul Sneep dat zorgfuncties in samenwerking met andere zorgpartijen in het dorp bij elkaar zijn gesmeed tot een keten van professionele zorg.