Gemeentelijke Pluim Bunschoten

0
58

Vrijdag 1 december ontvingen Jaap de Graaf en Jaap de Graaf een gemeentelijke Pluim uit handen van burgemeester Melis van de Groep tijdens de vrijwilligersavond van Stichting Bunschoter Botter BU 210. Zij ontvangen de Pluim, omdat zij al 25 jaar actief zijn als vrijwilliger voor deze botter. Sinds 1998 zijn Jaap en Jaap betrokken bij het reilen en zeilen van de BU 210. Eerst als bemanningslid, maar met name de laatste jaren als schipper. Naast het varen met gasten zijn beide heren ook gedeeltelijk verantwoordelijk en aanspreekpunt voor het onderhoud van de botter.
Jaap en Jaap gaan allebei op een goede manier om met de gasten en bezorgen hen een paar aangename uren. Zij verzorgen de vaartochten op een nette en verantwoordelijke manier. Bovendien zorgen ze ervoor dat nieuwe bemanningsleden worden opgeleid in het varen met de botter.
Voor de gemeente Bunschoten is de botterhaven een publiekstrekker en een beeldbepalend gezicht. Het oude wordt mede daardoor in ere gehouden. Een varende botter heeft een bemanning en onderhoud nodig. En zeker ook mensen die anderen opleiden om het roer over te kunnen nemen. Door hun enthousiasme hebben Jaap en Jaap ook anderen gestimuleerd zich in te zetten voor de botter en de bijbehorende activiteiten. Daarom ging de jury unaniem akkoord om beide heren een Pluim uit te reiken.