Gert Jan Karsten per direct naar IJsselmeervogels

0
300

Gert Jan Karsten is per direct de nieuwe hoofdtrainer van IJsselmeervogels. Oorspronkelijk zou hij bij aanvang van het seizoen 2023-2024 voor de groep staan, maar is bereid gevonden om de staf per direct te versterken.
Michael Weggemans, die de club de laatste zes wedstrijden op interim-basis leidde, zal zijn bijdrage blijven leveren door analyses van wedstrijden en tegenstanders te verzorgen. Dit zal hij doen tot het einde van het seizoen.
Jaap Jan de Graaf, bestuur: “Gert Jan is met zijn ervaring en aanpak in onze ogen de juiste man om voor een ommekeer te zorgen en IJsselmeervogels te behoeden voor degradatie naar de Derde Divisie. De constructieve gesprekken en de bereidheid van s.v. Urk om mee te denken in een oplossing voor de ontstane situatie, hebben er toe geleid dat Gert Jan Karsten een tussentijdse overstap naar IJsselmeervogels kan maken. Wij beseffen dat wij met de komst van Karsten geen garantie krijgen , maar we willen er echter wel alles aan hebben gedaan.”
Gert Jan Karsten zelf is strijdbaar maar ook realistisch. “Natuurlijk besef ik dat het niet het beste moment is om in te stappen bij IJsselmeervogels. We gaan er echter alles aan doen om voor een kentering te zorgen. De uitkomst is afwachten, maar de gezamenlijke missie is: IJsselmeervogels moet terug naar de top van het amateurvoetbal en daar gaan we zorgvuldig aan bouwen.”

Emmy van Twillert