IJsselmeervogels de beste jeugdopleiding van de provincie.

0
94

IJsselmeervogels is ook in het seizoen 2023/24 de beste jeugdopleiding van de provincie. Voetbalvakblad De Voetbaltrainer doet jaarlijks een analyse van het spelniveau van de hoogste jeugdelftallen.

Vakblad De Voetbaltrainer brengt jaarlijks een overzicht, een top 200, van de best presterende amateurclubs. Zij hanteren hiervoor een puntentelling dat zowel het A-elftal als de hoogste jeugdelftallen met punten waardeert op basis van het niveau waarop zij uitkomen. Bij de verkiezing wordt gekeken naar het niveau waarop het eerste team en de hoogste jeugdteams spelen. Vooral het speelniveau van de belangrijkste jeugdelftallen gaf de doorslag. Hoe lager de teams spelen hoe meer ‘strafpunten’ een club krijgt. De ploeg met overall (eerste elftal en jeugd) de minste strafpunten, staat het hoogst op de ranglijst.

Provinciaal staat IJsselmeervogels op kop, met competitiegenoten Hercules en Kampong op een 2e en 3e plaats. Landelijk staat IJsselmeervogels, met een qua totale omvang slecht bescheiden opleiding op plek 8. Worden enkel de jeugdelftallen gerekend dan is IJsselmeervogels eveneens de beste van de provincie maar staat het wel drie plekken lager. Houten (13e), PVCV (20e) en Roda ’46 (26e).

IJsselmeervogels is trots met deze uitverkiezing door De Voetbaltrainer om zichzelf hoogst spelende amateurclub van Utrecht te mogen noemen, zoals het dat ook al was in 2021 (in 2022 en 2023 was er geen Top 200), 2019, 2017, 2015, 2014 en 2013. Het toont aan dat IJsselmeervogels meer is dan alleen het eerste elftal en ook jeugdspelers bij IJsselmeervogels op het juiste adres zijn!