IJsselmeervogels-Sparta Nijkerk 3-2

0
200
IJsselmeervogels

De competitie is voor IJsselmeervogels in de derde divisie begonnen met een zege. Sparta Nijkerk werd door De Rooien geklopt met 3-2.
Op de eerste speeldag moest IJsselmeervogels het opnemen tegen een (mede) titelkandidaat. De ploeg van Gert Jan Karsten creëerde voldoende kansen, maar toch kwam Sparta Nijkerk vlak voor rust op 0-1 door Omar el Ghazouani.

Na rust misten de Vogels een paar mooie kansen. Wessel Boer kopte wel raak uit een hoekschop. Vogels-doelman Jaimy Schaap wist Frank Heus van scoren te houden. Maar hij was echter kansloos Mark van der Weijden een strafschop nam. Hij schoot raak na een overtreding van Junior van der Velden op Kevin Sterling.
Bij IJsselmeervogels kwam Marouane Afaker in het veld. Niemand durfde er meer op te rekenen, maar hij wist in de 90e minuut de 2-2 binnen te schieten. Hoewel iedereen vrede had met deze eindstand, schoot Afaker 4 minuten later opnieuw raak: 3-2. Scheidsrechter Shukrula liet na die treffer niet meer aftrappen.

0-1 Omar el Ghazouani (42′)
1-1 Wessel Boer (52′)
1-2 Mark van der Weijden (pen/70′)
2-2 Marouane Afaker (90′)
3-2 Marouane Afaker (90 +5)