IJsselmeervogels verliest bij debuut interim-coach

0
353

IJsselmeervogels heeft het eerste duel onder interim-trainer Michael Weggemans nipt verloren. De amateurklassieker op bezoek bij Quick Boys in Katwijk eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Rooien.
Onder leiding van de 31-jarige interim-trainer Michael Weggemans mocht Mike van de Laar zijn 300ste wedstrijd in dienst van IJsselmeervogels spelen. Een mooie mijlpaal voor de middenvelder, die afgelopen week moest toezien hoe Gert-Peter de Gunst aan de kant geschoven werd door het bestuur van de Vogels vanwege tegenvallende resultaten.
De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Uitgerekend Danny van den Meiracker, die jarenlang furore maakte aan de rode zijde van de Westmaat, die de bal op de lat kopte. Het restant van de eerste helft viel tegen op voetballend gebied. Quick Boys had het balbezit en de Rooien hoopten er via de counter uit te komen. Gescoord werd er niet, waardoor de ruststand 0-0 was.
Na rust opende Quick Boys de score. Het was Van den Meiracker die in de 57e minuut de 1-0 binnen kopte in de verre hoek. Klachten van de Vogels over een hoofdblessure werden weggewoven door de scheidsrechter. De thuisploeg had na rust meer elan in het spel en dat leidde ook tot de 2-0 van Youssef el Kachati, die doelman Maarten List omspeelde en kon scoren.
IJsselmeervogels reageerde snel. Youssef Blel scoorde vanuit een lage hoekschop en tekende daarmee voor de aansluitingstreffer: 2-1. Het was een fase waarin de Rooien goed spel toonden. De jacht op de gelijkmaker liep echter op niets uit, waardoor het bij 2-1 bleef.
Door de nederlaag blijft IJsselmeervogels steken op 14 punten uit 17 duels, waarmee het zestiende staat. Jong FC Volendam (14 punten) en OFC (9 punten) staan nog lager.
57′ Danny van den Meiracker (1-0)
65′ Youssef El Kachati (2-0)
68′ Youssef Blel (2-1)
Bron: RTV Utrecht