IJsselmeervogels verliest van Koninklijke HFC

0
248

IJsselmeervogels verloor zaterdag met 3-2 van Koninklijke HFC en zag degradatieconcurrenten door overwinningen uitlopen.
Koninklijke HFC pakte de voorsprong na ruim een half uur spelen. Sietse Brandsma kwam voor doelman Schaap te staan en schoot de 1-0 in het doel. IJsselmeervogels profiteerde vlak voor rust van een blunder van Kevin Sterling en maakte de 1-1.
In de tweede helft maakte Koninklijke HFC door Johan Kors na acht minuten de 1-2 . Niet veel later werd het zelfs 1-3 voor Koninklijke HFC. Het was Brandsma die achter de verdediging opdook en zijn tweede van de dag maakte. De Vogels dachten de aansluitingstreffer te maken via een vrije trap van Junior van der Velden. De scheidrechter keurde de goal echter af. De bal zou vanaf de verkeerde plek zijn genomen.
Steven Sánchez Angulo maakte in de 82e minuut alsnog de aansluitingstreffer. Hij kopte de 2-3 binnen vanuit een hoekschop die door Jordy Ruizendaal was genomen.
IJsselmeervogels staat op dit moment zestiende met 20 punten. De voorsprong op hekkensluiter OFC, dat op dit moment op direct degraderen staat, is zes punten. De achterstand op de veilige veertiende plek waar Scheveningen staat is 11 punten.
Trainer Karsten na afloop:”We willen nog elke wedstrijd winnen en dan zien we waar we eindigen. Laten we de ranglijst maar even vergeten. We moeten beter gaan voetballen, fitter worden en wedstrijden gaan winnen.”
Karsten ziet wel een stijgende lijn: “We spelen steeds georganiseerder en we kunnen steeds meer mee in het tempo van de tegenstander. Maar het lukt nog niet om veel te creëren.”
30′ Sietse Brandsma (0-1)
43′ Kevin Sterling (1-1)
53′ Joan Kors (1-2)
59′ Sietse Brandsma (1-3)
82′ Steven Sánchez Anghulo (2-3)