Mini-visserijdag op het Oostwende College

0
133
Botterwerf Bunschoten
Botterwerf Bunschoten

Op woensdag 14 februari wordt het Oostwende College omgetoverd tot een mini-visserijdag. Een bruisende Wintermarkt, waarbij het goede doel centraal staat. Docenten en leerlingen zullen in klederdracht rondlopen, de netten hangen overal, een compleet botterzeil wordt opgehangen en de geur van vers gerookte zalm komt u tegemoet. Van 14.15 tot 14.45 uur lopen de leerlingen van de brugklassen een sponsorloop. Van 15.00 tot 20.00 uur zullen de gangen en pleinen van de school gevuld zijn met activiteiten en lekkernijen, allemaal ten behoeve van het steunen van dit lokale doel.

Dit jaar zal de opbrengst van de Wintermarkt gaan naar Stichting Museumhaven Spakenburg. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de karakteristieke botters, de trots van Spakenburg. Door deel te nemen aan de Wintermarkt, dragen de leerlingen van het Oostwende College direct bij aan het behoud van dit cultureel erfgoed.

De Wintermarkt belooft een feestelijke middag en avond te worden, vol vermaak voor jong en oud. Van springkussens tot oud-Hollandse spelletjes, van lasergamen tot een gametoernooi, er is voor ieder wat wils. Daarnaast is er ook nog een grandioos
Rad van Fortuin, met geweldige prijzen zoals een bottertocht. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, met heerlijke winterse lekkernijen zoals poffertjes, stamppotten, erwtensoep en vers gerookte zalm. Maak het uzelf gemakkelijk door die avond niet te koken, maar gezellig mee te eten in oud-Hollandse sferen.

Dus noteer het alvast in uw agenda: woensdag 14 februari, van 15.00 tot 20.00 uur, Oostwende College. Kom langs en geniet van een Spakenburgse winterdag vol plezier en betekenis. Samen maken we het verschil!