Mukhtar Suleiman vervolgt loopbaan bij Spakenburg

0
253

De TC van Spakenburg heeft de technisch begaafde Somalisch international Mukhtar Suleiman (24) vastgelegd. De in Nederland geboren veelzijdige creatieveling is momenteel bezig aan zijn tweede seizoenbij Katwijk, dat afgelopen zaterdag door Spakenburg aan de zegekar werd gebonden (2-1).
De vleugelspits uit Hoorn speelde voor zijn komst naar Katwijk voor drie clubs uit zijn woonplaats, namelijk Always Forward, Zwaluwen’30 en Hollandia en daarna bij competitiegenoot OFC. Vorig seizoen kwam Suleiman als zaalvoetballer, in 26 officiële duels binnen de lijnen voor de club van trainer Anthony Correia en deze voetbaljaargang staat de teller op zeventien wedstrijden, waarin hij twee goals op zijn naam schreef en verantwoordelijk was voor vier assists. Verder was de rechtsbenige speler actief in twee duels van het Somalisch, elftal.
Suleiman heeft inmiddels ook twee kwalificatieduels achter de rug met Somalië tegen Swaziland, hetgeen hij als een bijzondere ervaring beschouwt: ,,Helaas hebben we ons niet gekwalificeerd voor de Africa Cup van 2023. Heb ook nog in een oefenwedstrijd meegedaan. Je doet weer een stuk levenservaring op en mijn trainer was Pieter de Jongh, die inmiddels alweer is vertrokken. Dit avontuur smaakt naar meer.”
In een reactie stelt de TC: “Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn actie tot een publiekslieveling kan uitgroeien.”

Emmy van Twillert