Spakenburg trekt centrale verdediger Tobia Kleijweg aan

0
213

Centrale verdediger Tobias Kleijweg (24), momenteel actief voor competitiegenoot Excelsior Maassluis, is de volgende versterking voor Spakenburg. De boomlange Kleijweg speelde in de jeugdopleiding voor ADO Den Haag en debuteerde op jeugdige leeftijd voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. In 2019 vertrok Kleijweg naar de Rotterdamse eredivisieclub Excelsior, waar hij werd geconfronteerd met het nodige blessureleed. In januari 2021 keerde de verdediger terug naar Excelsior Maassluis. In het huidige seizoen was hij actief in zestien officiële duels, waarin hij één keer scoorde.
In een reactie op zijn komst naar Spakenburg stelt Tobias Kleijweg dat de onderhandelingen met de TC uiteindelijk niet veel tijd in beslag hebben genomen: ,,Ze vonden plaats in een aangename c.q. amicale sfeer en de TC kwam goed beslagen ten ijs, omdat ze prima op de hoogte waren van de ontwikkeling die ik dit seizoen heb doorgemaakt. Vanaf het begin had ik al een goed gevoel over de club”
Toen ik de TC van Excelsior Maassluis vertelde dat mijn keus op Spakenburg was gevallen, gunde men mij deze stap, al was er ook sprake van teleurstelling”, vertelt Kleijweg.

In een reactie toont de TC zich enthousiast over de komst van Tobias Kleijweg naar Spakenburg: ,,We hebben Tobias al een paar jaar in het vizier. Hij wilde destijds nog voor zijn kans in het betaald voetbal gaan. De 2.00 meter lange verdediger is zeer sterk in de duels en door zijn lengte in de lucht bijna niet te kloppen” Tobias heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is momenteel werkzaam als Leasing analyst voor Orange Capital Partners in Amsterdam.”

Emmy van Twillert